Місця для паркування принесли Чернівцям більше 800 тис. грн.

«Упродовж десяти місяців цього року до місцевого бюджету надійшло 802,2 тис. грн. збору за місця для паркування транспортних засобів, що на 80,9 тис. грн., більше надходжень минулого року»,- повідомила в.о. начальника відділу місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів ДПІ у м. Чернівцях Жанна Глівінська.

Посадовець зазначила, що на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебувають 10 платників збору за паркування (в т.ч. 5 юридичних осіб та 5 підприємців – фізичних осіб).

Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів, затверджується рішенням сільської, селищної або міської ради про встановлення збору.

Законом України № 71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)», що набрав чинності 1 січня 2015 року визначено, що збір за місця для паркування транспортних засобів належить до місцевих зборів.

«Наказом Міністерства фінансів України від 9 липня 2015 року № 636 затверджено нову форму податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів. Вперше за новою формою платникам необхідно буде візвітувати за IV квартал 2015 року»,- зазначила посадовець.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata