Головного фігуранта скандалу щодо підкупу чернівецьких студентів оголошено в розшук

Головного фігуранта скандалу щодо підкупу чернівецьких студентів оголошено в розшукВ Чернівцях Ростислава Білика, кандидата в депутати до Чернівецької міської ради від партії «Рідне місто», оголошено в розшук. Про це повідомляє \”Опора\”, посилаючись на сектор зв’язків з громадськістю УМВС в Чернівецькій області.

Нагадаємо, спостерігачі ОПОРИ 25 жовтня 2015 року на дільниці №730506 фіксували масове фотографування бюлетенів студентами, що мешкають в гуртожитках. Бюлетень був заповнений за №14 в списку партій до Чернівецької міської ради («Рідне місто», перший номер в списку – Віталій Михайлішин, кандидат в окрузі – Ростислав Білик). Як зізнались студенти, вони фотографували бюлетені, аби потім отримати обіцяну заздалегідь винагороду.

Вже у вівторок, 27 жовтня, в квартирі, де мешкає кандидат в депутати, викладач Чернівецького національного університету Ростислав Білик, працівниками міліції було здійснено обшук. УМВС в Чернівецькій області тоді повідомило, що такі дії здійснені в рамках кримінального провадження (ст. 160 Кримінального кодексу України, а саме: підкуп виборців), відкритого за заявою ОПОРИ.

peredplata