При ЧНУ відкрили інноваційний туристичний центр

При ЧНУ відкрили інноваційний туристичний центрМетою його роботи буде вивчення історико-туристичного потенціалу краю та розробка нових туристичних маршрутів.

Сьогодні в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулося відкриття Буковинського інформаційно-комунікаційного центру історичного та етнографічного розвитку туризму. За словами розробника даного проекту, на початковому етапі вже була проведена численна дослідницька робота, результатом якої є нанесення на карту 435 нових туристичних об’єктів.

Центр відкрито в рамках україно-румуно-молдовського проекту HERITAGE, який проходить під гаслом «Спільні кордони. Спільні рішення».
Над даним проектом ЧНУ співпрацює з Сучавським університетом «Штефан чел Маре». Координатор проекту зі сторони університету Штефан чел Маре Штефан Пурич повідомив, що на даний час уже прокладено 8 міжнародних, 20 регіональних та по 2 (для Чернівців і Сучави) локальних туристичних маршрути, а це вже дуже важливий здобуток в цьому напрямку, хоча Центр тільки розпочав свою роботу.

Джерело – [id]=5136]офіційний сайт ЧНУ

peredplata