Городяни вже оформляють “Картки чернівчанина”

Чернівці стали третім містом після Києва і Львова, у якому реалізовується проект із впровадження сучасного електронного паспорта городянина.

Виконавчий комітет міської ради погодив 10 листопада відповідні угоди з банками-партнерами. Угоди є стартом для емісії іменних багатофункціональних платіжних електронних карток, які отримуватимуть чернівчани. «Ця картка діє і як фінансовий інструмент, і як індетифікатор чернівчанина, – розповів міський голова Олексій Каспрук під час презентації проекту у ЦНАП. – Серед її важливих функцій – надання дисконтів не тільки для малозабезпечених верств населення, а й для всіх городян. Станом на сьогодні до участі у проекті зголосилися понад 15 комерційних підприємств, які надаватимуть мешканцям міста знижки». Як повідомив заступник голови правління банку «Хрещатик» Андрій Лісняк, уже найближчими днями перші клієнти отримають такі картки.

«Картка чернівчанина» матиме контактний та безконтактний чіпи, штрих-код, міститиме фотографію утримувача картки, його повні паспортні дані та ідентифікаційний код, інформацію про наявні пільги, в т.ч. документ та його номер, що дає право на пільгу. За бажанням утримувач картки матиме можливість оформити електронний цифровий підпис. «Картку чернівчанина» можна буде використовувати для оплати товарів в торгівельній мережі, а також комунальних послуг та послуг охорони здоров’я, освіти, культури, мобільного зв’язку, Інтернет тощо, отримання адміністративних послуг. Із запровадженням електронних платежів в громадському транспорті вона виконуватиме роль електронного квитка.

Наразі завершується формування мережі закладів, які згодилися надавати знижки та проводити різноманітні соціальні акції для утримувачів «Картки чернівчанина». Це заклади торгівлі та аптечні мережі, приватні клініки та лабораторії, служби таксі, засоби масової інформації. Усі вони пропонують цікаві акції для чернівчан. З отриманням картки надаватиметься інформація про системи знижок та соціальні акції, які діють для утримувачів цих карток. Заяви на оформлення «Картки чернівчанина» приймають у ЦНАП на вул.Героїв Майдану,7. Першочергово «Картку чернівчанина» запропоновано отримати родинам загиблих учасників бойових дій, учасникам бойових дій, громадянам, які мають заслуги перед містом. «Картка чернівчанина» – це сучасний багатофункціональний та зручний електронний паспорт, з яким у Чернівцях буде комфортно. До участі у проекті «Картка чернівчанина» зголосилися : ТОВ «Букінтермед»,ТОВ «Сінево», ПП «Гармонія» (аптеки) ,ТзОВ МФВ «ВАКО»(аптеки),ТОВ «Вайда МВД»(аптеки), ПП «Валідол» (аптеки) , Центр відновлення зору Анатолія Совви, клініка «Ваш зір», медичний центр «Angelholm», дікувально-діагностичний центр «АВІЦЕННА», мережа салонів «ПРОФІ ОПТИКА», таксі «Чернівці», ВКІФ «Світанок» (магазини), мережа магазинів « Жабка», мережа магазинів «Колос», МКП «Нептун» (лазня), МКП « Дельфін» ( лазня) , «ТВА», ТРК «Чернівці», радіо «Блиск ФМ», телерадіокомпанія «А.С.С.», радіо «Станція», газети «Буковина», «Молодий буковинець», «Погляд», «Чернівці», «Версії», «Доба», «Час», «Libertatea Cuvantului». Розширений перелік учасників акції буде сформовано до 1 січня 2016 року.

міська рада

peredplata