Телефонні шахраї стають все винахідливішими

Телефонні шахраї стають все винахідливішимиПодатківці закликають чернівчан бути пильними.

Наступ телефонних шахраїв все набирає обертів, а способи і тактики виманювання коштів стають все креативнішими. «Якщо раніше телефонні шахраї добірною російською залякували підприємців, то цього разу перейшли на українську. Причому, розмовляють дуже толерантно, не підвищуючи голосу, без лайливих слів\” – розповідає начальник ДПІ у м. Чернівцях Микола Загарюк.

За його словами, сучасні аферисти \”еволюціонують\”, стаючи більш обізнаними.

Нещодавно на одне із підприємств громадського харчування подзвонив чоловік, що представився начальником міської податкової інспекції. Зрозумівши, що розмовляє з кухарем, попросив переказати, щоб директор терміново зв’язалась із Миколою Васильовичем Загарюком за номером: 066-09-35-503, який розповість які документи необхідно підготувати для перевірки. А перевірка буцім – то може розпочатись вже сьогодні увечері.

Людина має досвід, обізнана у справах податкової, – описує свої враження від дій аферистів начальник ДПІ у м. Чернівцях Микола Загарюк. – Має базу даних, бо телефонує за робочим номером. Каже, приїхала київська перевірка. Дуже сувора і термінова. А підприємство, магазин, або кафе начебто потрапило у чорний список, тому вони й планують прийти з перевіркою. Але можуть і не приходити, якщо домовитись із перевіряючими. Ціна домовленості – 4000 гривень. Гроші потрібно перерахувати упродовж години на «приватбанківську» картку фізичної особи. На сьогодні мені вже відомо дані двох таких карток: №5168742351510585 на ПІБ Трасканич В.І. та №5168742020374520 на ПІБ Жига Й.І.

Управління ДПІ в Чернівецькій області закликає всіх громадян бути пильними і перевіряти всю отриману інформацію.

peredplata