Буковинські податківці – рекордсмени з вилучення контрафакту

Буковинські податківці - рекордсмени з вилучення контрафактуПолковник податкової міліції Ігор Кермач – про результати проведення в області операції \”Акциз-2015\”.

Вчора на брифінгу начальник штабу оперативного управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Ігор Кермач проінформував представників ЗМІ про факти резонансних вилучень контрафактного спирту і тютюнових виробів

Загалом, за словами посадовця, з початку року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за оперативними матеріалами внесено 50 кримінальних правопорушень, з яких 27 пов’язані з незаконним обігом підакцизних товарів.

Так, у січні-листопаді 2015 року із незаконного обігу вилучено тютюнових виробів, спирту, лікеро-горілчаних виробів та пально-мастильних матеріалів на понад 29 млн. грн. Окрім того виявлено та припинено діяльність 5 «підпільних» цехів, у тому числі 3 з виготовлення фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв, 1 з незаконної обробки напівкоштовного каміння та 1 з незаконного виготовленню пально-мастильних матеріалів.

«Днями ж, у результаті реалізації комплексу оперативно-слідчих дій в рамках операцій «Акциз-2015» та «Рубіж-2015» працівниками оперативного управління фіскальної служби області спільно із представниками прокуратури Чернівецької області встановлено факт незаконного зберігання з метою подальшого збуту тютюнових виробів без марок акцизного податку України та фальсифікованого спирту, які зловмисники планували незаконно реалізовувати на території України, а також переправляти через державний кордон до країн Європейського Союзу поза зонами митного контролю. Під час проведеного обшуку складських приміщень було вилучено 278 тис. 500 пачок цигарок марок «Джин Линг», «Мінск», «Мерлін» та понад 86 тонн спирту на загальну суму майже 13 млн. грн. Можливі втрати бюджету становлять 6 млн. грн. лише акцизного збору», – повідомив начальник штабу оперативного управління податкового відомства краю.

peredplata