Рятувальники Буковини закликають батьків навчати дітей правилам безпеки!

Останнім часом в Україні почастішали випадки загибелі та травмування дітей на пожежах. На жаль, один такий трагічний випадок стався і в Чернівецькій області. Так, 14 листопада о 00:15 виникла пожежа у житловому будинку в с. Коболчин Сокирянського району. На момент виникнення пожежі у будинку перебувало двоє дорослих та дві дитини. Бабуся та дядько розбудили дітей і покинули будинок. Чоловік з жінкою та 6–річним хлопчиком вибігли на вулицю та в метушні не помітили, що 10-річна дівчинка залишилася в будинку. Дорослі почали її шукати, однак виявили дівчинку без ознак життя в кімнаті. Почувши крики та побачивши пожежу, сусіди повідомили про трагедію рятувальників. На жаль, через запізніле повідомлення про пожежу врятувати життя дитині було вже неможливо.
Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян проводити активну роботу щодо навчання дітей правилам пожежної безпеки. Перш за все таку попереджувальну роботу повинні проводити батьки дітей, які на власному прикладі мають показувати всю важливість повсякденного дотримання правил безпеки. Як свідчить аналіз нещасних випадків з дітьми, найчастіше вони гинуть чи травмуються тоді, коли поруч немає дорослих. Саме тому не можна залишати дітей без нагляду навіть на лічені хвилини, оскільки для нещастя достатньо декількох миттєвостей.
Шановні батьки! Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виділіть декілька хвилин та нагадайте дитині основні правила безпечної поведінки у поводжені з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками та про важливість їх дотримання. Пам’ятайте, ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.
Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata