З початку року буковинці надіслали до територіальних органів фіскальної служби регіону 268 письмових звернень

Про це інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області. Так, впродовж січня-жовтня цього року на розгляд до територіальних органів фіскальної служби області надійшло 268 письмових звернень громадян, у тому числі 263 заяви та 5 скарг. Це на 30 звернень менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найбільша кількість звернень – 83 відсотка – стосувалася питань податкової політики. Зокрема, проведення контрольно-перевірочної роботи, сплати єдиного соціального внеску, земельного та акцизний податку, присвоєння реєстраційних номерів облікових карток платників податків (ідентифікаційних кодів). Автори 39 звернень інформували податківців Чернівеччини про ухилення від сплати податків тими чи іншими суб’єктами господарювання.

Також з початку року посадові особи податкового відомства області провели 178 особистих прийомів громадян. Найбільша кількість звернень стосувалася сплати єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб, земельного, акцизного та єдиного податку, а також податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

За вказаний період фахівцями податкового відомства розглянуто 117 запитів на інформацію, 16 з яких перенаправлено належному розпоряднику для розгляду в межах компетенції з одночасним повідомленням про це запитувача. Відмовлено у задоволенні 6 запитів, частково задоволено 3, повністю – 92 запити.

peredplata