Чернівчани отримали змогу звітувати про фінанси он-лайн

Для якісного обслуговування платників податків та спрощення ведення бізнесу Державною фіскальною службою України запроваджено ряд сервісів, інформація про які розміщено на офіційному веб-порталі ДФС.

Зокрема, платники податків мають змогу звітувати он-лайн не тільки до органів ДФС, а й до органів Держстату та Пенсійного фонду за допомогою ключів електронного цифрового підпису. За допомогою електронних сервісів суб‘єкти господарювання можуть перевірити потенційних бізнес-партнерів щодо реєстрації платником ПДВ, анулювання реєстрації платника ПДВ, сумлінності сплати податків до бюджету, реєстрації платником єдиного
податку, тощо.

Крім того, у разі виникнення питань щодо застосування податкового, митного законодавства, а також сплати єдиного внеску на загальнообов‘язкове державне соціальне страхування, платники податків та суб‘єкти ЗЕД можуть скористатися загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом («ЗІР»).

Цей сервіс забезпечує можливість пошуку інформації по певному податку, напрямку діяльності, в тому числі з використанням ключових слів, шляхом перегляду за певні періоди інформації. Користуючись сервісами, платники можуть заощадити власний робочий час та скоротити до мінімуму контакти з органами ДФС.

Джерело: Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata