Чи зміниться панно позад Шевченка?

Чи зміниться панно позад Шевченка?Головний архітектор Чернівців Наталя Хілько про новий вигляд Центральної площі міста.

головний архітектор Наталя Хілько в програмі \”Суть речей\” розповіла, що вони продовжують працювати над новим виглядом Центральної площі, пише АСС. Нещодавно департамент містобудівного комплексу та земельних відносин проводив конкурс на нове панно, але переможця так і не визначили. За словами пані Наталі, ідеї були найрізноманітніші: і озеленення, і дзеркало, і пропозиція влаштувати фонтан на стіні. Проте всі ідеї були відхилені.

– Всі люди, які приїжджали, які пов’язані з освітленням, казали, що домінанта на цій площі – це пам’ятник Шевченка і відволікати увагу від Шевченка, то це неетично, тому задня площина повинна бути стриманою, – сказала пані Наталя. Проте вона також зауважила, що проти пропозиції громадської ради при відділі охорони культурної спадщини, які порадили просто оновити існуюче панно, роздрукувавши його так само, але без літочислення.

За словами архітекторки, стіна за Шевченком повинна містити якусь інформацію про місто, оскільки це зручно як для туристів, так і для екскурсоводів, проте у якому вигляді – наразі ще не вирішили.

– Можливо це буде не банер. Зараз ми розробляємо кошторис за новою ідеєю, і коли будемо знати вартість, ми її озвучимо, – заявила пані Хілько

peredplata