Розірвати шлюб не виходячи з дому – нова послуга від Міністерства юстиції

Розірвати шлюб не виходячи з дому - нова послуга від Міністерства юстиціїЗмінити ім\’я, подати заяву на реєстрацію/розірвання шлюбу – і це ще не весь перелік послуг, які можна здійснити відтепер через мережу інтернет.

Ефективність роботи, спрощення надання адміністративних послуг та наближення влади до громадянина є основними напрямками реформ, які сьогодні впроваджуються Міністерством юстиції України.
Так, Міністерством юстиції України на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.06.2015р. № 669-р запроваджено пілотний проект у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.
Змістом цього пілотного проекту є можливість громадян подавати заяви до відділів державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет, а саме, за допомогою веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». Перейти на веб-портал можливо за наступним посиланням: http://dracs.minjust.gov.ua/

Відтепер, фізична особа має змогу подавати до відділу державної реєстрації актів цивільного стану наступні заяви: про державну реєстрацію шлюбу, про державну реєстрацію розірвання шлюбу, про державну реєстрацію зміни імені, про внесення змін до актового запису цивільного стану, їх поновлення та анулювання, про повторну видачу свідоцтв та витягів з державного реєстру актів цивільного стану громадян, або звернення щодо їх формування через мережу Інтернет.

Вищенаведені заяви повинні містити електронний цифровий підпис фізичної особи або бути підписаним під час її особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.
Зауважуємо, що для користування послугами онлайн необхідна реєстрація на веб-порталі «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». Так, на головній сторінці веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» необхідно обрати розділ «Первинна реєстрації» та заповнити необхідні поля: логін, ПІБ та електронна адреса. Пароль доступу надійде на зазначену електронну адресу.

Начальник організаційно-контрольного відділу Чернівецького міського управління юстиції Тетяна Кошкер

peredplata