Оприлюднено рейтинг найефективніших депутатів Верховної ради України

Перше місце в ньому посідає вродженка Чернівців Оксана Продан

Реанімаційний пакет реформ оприлюднив рейтинг депутатів-партнерів по законодавчій роботі у Верховній Раді України. Згідно з даними організації, перше місце з 18 законопроектами займає народний депутат, голова Всеукраїнського об\’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан. Всього в топ-10 увійшли три представники БПП, по два депутати – від «Самопомічі» і Радикальної партії, по одному – від «Народного фронту» і «Батьківщини», а також один позафракційний депутат.
На рахунку Оксани Продан 18 законодавчих ініціатив, десять з яких стали законами. Таким чином, вона є лідером серед депутатів-партнерів РПР як за кількісним показником, так і за показником ефективності.
За сумарним показником (прийняті законопроекти, а також ті, які находяться на розгляді), 2-3 місця обіймають Ганна Гопко та Віктор Чумак (БПП). На їх рахунку 18 та 17 законопроектів відповідно.
Всього депутатами VIII скликання було прийнято 53 закону, розроблених спільно з РПР. Вісім з них – в листопаді. За словами експерта РПР Ярослава Юрчишина, листопад став одним з найбільш плідних місяців за весь час роботи Верховної Ради України VIII скликання.

Реанімаційний Пакет Реформ – це громадська платформа, яка об’єднує провідні неурядові організації і експертів з усієї України та виконує функції координаційного центру з розробки та реалізації ключових реформ в Україні. Детальніше з діяльністю організації можна ознайомитись на їхньому сайті: http://www.rpr.org.ua/ua

Оприлюднено рейтинг найефективніших депутатів Верховної ради України

peredplata