Чернівчани допомагатимуть Святому Миколаю (ОНОВЛЕНО)

Чернівчани допомагатимуть Святому Миколаю (ОНОВЛЕНО)У місті влаштують благодійний \”Ярмарок солодощів та подарунків\”

– По допомогу до нас звернувся сам Святий Миколай, – розповідає начальник відділу у справах сім\’ї та молоді Світлана Скригунець, – Він один, а діток багато – отож він і попросив нас допомогти йому в цій нелегкій справі.

За словами пані Світлани, наразі в місті мешкає близько тисячі дітей, які потребують допомоги. Серед них – близько 100 дітей з особливими потребами, також діти-сироти, діти переселенців і близько 500 дітей із сімей учасників АТО. Всі вони з нетерпінням чекатимуть на новорічні подарунки. Для того, щоб вони їх отримали, і влаштовується цей Ярмарок. Його буде проведено на Центральній площі 12-13 грудня. В програмі заходу: продаж солодощів, різноманітні майстер-класи з виготовлення новорічних подарунків, а також конкурс пряничного містечка.

Організовує цей конкурс ГО \”Волонтерський рух Буковини\”. Як розповідає волонтерка Катерина Пономарьова, до участі в цьому конкурсі запрошуються усі бажаючі:
– Це не є якийсь професійний кулінарний конкурс. Ми хочемо залучити до участі всіх: і дорослих, і діток, оскільки зробити пряничний будиночок дуже легко та водночас цікаво. Переможець обиратиметься шляхом глядацького голосування, а по завершенню конкурсу ми продамо будиночки з аукціону, а на виручені кошти плануємо придбати новорічні подарунки для дітей переселенців та сімей учасників АТО.

Ще однією особливою фішкою свята буде Пошта Святого Миколая: кожен бажаючий зможе написати листа чи намалювати малюнок Святому Миколаю, якого поштарики передадуть до його офіційної резиденції – в Київ, на Михайлівську площу. Також ці поштарики із числа партнерів та спонсорів свята зможуть доставити адресну допомогу та подарунки дітям, які цього найбільше потребують.

За словами представниці міського Управління освіти Ірини Застанкевич, до майстер-класів, які проводитимуться в приміщенні ЗОШ №1, долучилося 10 викладачів з позашкільних закладів міста. Вони навчать усіх охочих квілингу та ліпці з глини, вишиватимуть та виготовлятимуть новорічні листівки. Також будуть проведені майстер-класи з бісероплетіння, виготовлення новорічних іграшок та домашнього мила.

Чернівчани допомагатимуть Святому Миколаю (ОНОВЛЕНО)

Як зазначила пані Скригунець, після свята управління у справах сім\’ї та молоді розсилатиме подарунки дітям з тих сімей, які найбільше цього потребують:
– Є близько 1000 дітей, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. Буде чудово, якщо ми зможемо забезпечити подарунками усіх. Сподіваємося, приватні підприємці Чернівців та звичайні містяни нас в цьому підтримають.

Надія Руснак

peredplata