11 грудня у Чернівцях виступить німецький гурт Leo Hört Rauschen

В Україну та Молдову в межах проекту «KunsTräume – Альтернативні Мистецькі простори» Інституту Ґете в Бухаресті та Міністерства закордонних справ Німеччини з концертами приїде німецький гурт Leo Hört Rauschen.

Концерти відбудуться в трьох містах: 10 грудня – в Кишиневі (T5 bar), 11 грудня о 20.00 – в Чернівцях (Bunker), 12 грудня – в Тирасполі (громадянський клуб «№19»). Єдиний український виступ LHR стане першою подією чернівецького Центру сучасного мистецтва «Bunker» (вул. Героїв Майдану, 3).

Музичний проект Leo Hört Rauschen сформувався в 2011 році. Перший EP гурту, «100 Jahre Freizeit», вийшов у 2012. Стилістично альбом був ближчий до попу та інді із барабанним диско-бітом. Після «100 Jahre Freizeit» квартет, що складається із Майка Вієдена (Maik Wieden) – вокал, гітара, тексти, Уве Хаутпфогеля (Uwe Hauptvogel) – гітара, Бенджамина Роттлуффа (Benjamin Rottluff) – бас та Маріуса Журтца (Marius Jurtz), зосередився на пошуках власного стилю. «Лише рік тому ми усвідомили, що знайшли свій музичний стрижень. Тепер в написанні музики нас стримує лише «наша власна гамівна сорочка», — каже лідер проекту, Майк Вієден (Maik Wieden).

В червні 2013 гурт долучився до створення театрального проекту «Radikal Büchner» каналу ZDF Kultur, який було реалізовано в Bauhaus Dessau.

«Ця робота стала для нас важливим досвідом», каже Маріус. «Коли ми повернулись до Дрездену, то позбавились від килимів та решти декоративних елементів у своїй студії, ми прагнули відчути холод та функціональність власної музики в цьому просторі». «Гола, холодна та пуста кімната стимулювала нашу уяву. Ми мали вийти із зони комфорту задля того, щоб оголити свої почуття». Пустий простір вплинув на музикантів під час створення альбому «Modern Modern», який було записано за 11 днів в приміщенні 300 м2, на закинутій меблевій фабриці в передмісті Дрездену.

«Ми хотіли інтегрувати природній «хол» пустого залу в нашу музику, зробити так, щоб простір став чутним». Звучання «Modern Modern» нетипове для студійного альбому, це оригінальний запис команди, яка керується своєрідною манією збереження достовірності. Ідея творчого осмислення простору, близька Leo Hört Rauschen, набуває ще більшої ваги у контексті відкриття нового мистецького центру, робота якого розпочнеться із концерту дрезденського квартету.

Вхід вільний.

Сайт гурту – http://www.leohoertrauschen.de/.

peredplata