Наступного року передбачається понад 2 млрд грн доходу до обласного бюджету

11 грудня 2015 року в сесійній залі обласної ради відбулись громадські слухання проекту обласного бюджету на 2016 рік. Зокрема, участь у заході взяв в.о. директора Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Юрій Чобан, який презентував основні показники обласного бюджету на наступний рік.

В першу чергу було наголошено на тому, що у зв’язку із неприйняттям на сьогодні Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» розробка показників обласного бюджету здійснювалася у відповідності до вимог частини 2 статті 77 Бюджетного кодексу України, тобто за основу при формуванні дохідної частини взято власні надходження 2016 року, а міжбюджетні трансферти передбачені на 2015 рік.

Виходячи з зазначеного, доходи загального та спеціального фондів обласного бюджету передбачаються в обсязі 2 млрд. 321,6 млн. грн., видатки – 2 млрд. 321,1 млн. грн., надання кредитів із загального фонду в сумі 0,5 млн. грн., із спеціального фонду за рахунок коштів, що надійдуть в рахунок повернення раніше наданих кредитів – 0,1 млн. грн.

Зауважено, що при плануванні видаткової частини обласного бюджету в першу чергу забезпечено стовідсоткову потребу бюджетних закладів обласного підпорядкування в видатках на оплату праці. При цьому враховано триразове підвищення мінімальної заробітної плати упродовж 2016 року, зокрема з 1 січня – 1378 гривень, з 1 травня – 1450 гривень і з 1 грудня – 1550 гривень та розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду ЄТС з 1 січня – 1012 гривень, з 1 травня – 1084 гривень і з 1 грудня – 1184 гривень.

Також поінформовано, що виходячи з коефіцієнту росту 1,082, заплановано видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв. Решта видатків передбачено на забезпечення мінімальної потреби в коштах на придбання медикаментів і продуктів харчування та інших поточних витрат.

Відтак повідомлено, що у двотижневий термін з дня офіційного опублікування Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» буде забезпечено уточнення показників дохідної і видаткової частин обласного бюджету на 2016 рік.

Джерело: Офіційний сайт Чернівецької обласної державної адміністрації

peredplata