На Буковині засудили колишнього заступника голови районної ради та його підлеглого за хабар

У Чернівецькій області засуджено колишнього заступника голови районної ради та його підлеглого за одержання 810 тис.грн. хабара
Прокуратура Чернівецької області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно колишнього ззаступника голови Першотравневої районної у м. Чернівці ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі)та його підлеглого – начальника відділу з питань благоустрою, санітарії та екології у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 368 КК України (пособництво в одержанні неправомірної вигодив особливо великому розмірі).
02.06.2013 правоохоронці затримали заступника голови Першотравневої районної у м. Чернівці ради після одержання 810 тис. грн. неправомірної вигоди.
У суді доведено, що чиновник вимагав та одержав вказану суму від директора ринку «Нива» ТОВ «Світанок» за сприяння в погодженні проекту реконструкції ринку.
Для реалізації цього злочину посадовець долучив пособника з числа своїх підлеглих.
Вироком Шевченківського районного суду Чернівецької області обвинувачених визнано винними та в залежності від ролі кожного у вчиненні корупційного злочину засуджено до реального позбавлення волі.
Зокрема екс-заступника голови районної ради із застосуванням ст.69 КК України засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах місцевого самоврядування строком на три роки, з конфіскацією всього майна, за виключенням житла, та з позбавленням 8 рангу посадовця органів місцевого самоврядування.
Начальника відділу з питань благоустрою, санітарії та екології Першотравневої у м. Чернівці ради із застосуванням ст.69 КК України засуджено до 4 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані із здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на два роки, з конфіскацією всього майна, за виключенням житла.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata