На Буковині кількість безробітних зросла, а розмір допомоги зменшився

За інформацією Головного управління статистики у чернівецькій області кількість зареєстрованих безробітних на кінець листопада п.р. становила 7,8 тис. осіб, що на 12,2% більше, ніж на кінець жовтня п.р., але на 7,2% менше, ніж на кінець листопада 2014р.

Допомогу по безробіттю отримували 75,7% осіб, які мали статус безробітного. Із загальної кількості зареєстрованих безробітних 4,4 тис. осіб проживали в сільській місцевості або 56,6% від загальної кількості зареєстрованих безробітних.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за листопад п.р. зріс на 0,2 в.п. і наприкінці місяця становив 1,4% від кількості населення працездатного віку.

Середній розмір допомоги по безробіттю у листопаді п.р. зменшився порівняно з жовтнем п.р. на 4,1% і становив 1217,0 грн., що на 11,7% менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1378 грн.).

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, наприкінці листопада п.р. становила 618 одиниць, що на 8,7% менше порівняно з жовтнем п.р.

За сприяння державної служби зайнятості у листопаді п.р. було працевлаштовано 274 зареєстрованих безробітних. Серед працевлаштованих осіб 52,6% становили жінки, 42,0% – молодь у віці до 35 років.

peredplata