За несвоєчасну сплату ЄСВ – штрафів майже на сім мільйонів

Як повідомила начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску ДПІ у м. Чернівцях Валентина Трищук: Упродовж одинадцяти місяців цього року за порушення термінів сплати єдиного соціального внеску було застосовано 6309 штрафних санкцій на суму 6,8 млн. грн.»

Платники єдиного внеску, які сплачують ЄСВ нарахований за календарний місяць, за найманих працівників, мають сплатити ЄСВ не пізніше 20 числа наступного місяця, а фізичні особи – підприємці, які сплачують єдиний внесок щоквартально мають розрахуватись за ЄСВ до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.

Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення.

Валентина Миколаївна пояснила, що у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом №2464, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20% своєчасно не сплачених сум (п. 2 частини одинадцятої ст. 25 Закону №2464).

Крім того, на суму недоїмки нараховується пеня із розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу (частина десята вищезазначеної статті). Нарахування пені, передбаченої цим Законом, починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.

Звіритись щодо стану розрахунків по єдиному соціальному внеску можна за телефоном: 54-20-71, або особисто у Центрі обслуговування платників за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, каб.№119-120.

Просимо усіх чернівчан потурбуватись про своєчасні розрахунки з бюджетом, щоб не зустрічати Новий рік із боргами та штрафними санкціями.

peredplata