Виконком встановив на 2016 щомісячні адресні допомоги

Відповідні рішення ухвалили члени виконавчого комітету Чернівецької міської ради на засіданні 23 грудня 2015 року.

З 2016 року встановлено щомісячну доплату до пенсії в розмірі 200 гривень інвалідам Великої Вітчизняної війни, які безпосередньо брали участь в бойових діях у 1941-1945 роках, зареєстровані та проживають у Чернівцях.

Також встановлено з 2016 року на період січень-березень, жовтень-грудень адресну матеріальну допомогу в розмірі 200 гривень інвалідам 1 групи, які на безоплатній основі обслуговуються Чернівецьким комунальним територіальним центром «Турбота» та яким надано статус «лежачий», для часткового покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Встановлено з 2016 року щомісячну доплату до пенсії в розмірі 300 гривень деяким громадянам, які мають заслуги перед містом. Щомісячну адресну допомогу в розмірі 250 гривень отримуватимуть вдови учасників бойових дій в Афганістані, які вдруге не вийшли заміж, зареєстровані та проживають у Чернівцях. Допомогу у розмірі 250 грн. щомісячно отримуватимуть діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, вихованці дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. З наступного року по 200 гривень щомісячно отримуватимуть сім’ї військовослужбовців, які загинули (померли) у мирний час під час проходження строкової військової служби в Збройних силах України та інших військових формуваннях, користуються пільгами відповідно до Закону України «Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей» та зареєстровані і проживають в Чернівцях. Сім’ї воїнів, загиблих в Афганістані отримуватимуть щомісячну матеріальну допомогу в сумі 500 гривень. Адресну допомогу у сумі 500 гривень щомісячно отримуватимуть батьки загиблих (померлих) при виконанні обов’язків під час проходження військової служби в східних регіонах України або під час організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України. Щомісячно отримуватимуть по 500 гривень матеріальної допомоги і вдови загиблих при виконанні обов’язків під час проходження військової служби в східних регіонах України або під час організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України, які вдруге не вийшли заміж і є членами територіальної громади Чернівців. На кожну дитину до 18 років, батьки яких загинули (померли) при виконанні обов’язків під час проходження військової служби в східних регіонах України або під час організації надання допомоги учасникам військових дій в східних регіонах України, встановлена щомісячна матеріальна допомога в розмірі 500 гривень.

Источник: http://chernivtsy.eu/portal/4/rishennyam-vykonavchogo-komitetu-vstanovleni-shhomisyachni-adresni-dopomogy-79159.html

peredplata