Чернівецька міська організація Спілки ветеранів Афганістану відзначила своє 25-річчя

         Чернівецька міська організація Спілки ветеранів Афганістану   відзначила своє 25-річчяСьогодні, 23 грудня, у Чернівецькій міські раді відбулися урочистості до 25-ї річниці створення Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану за участі секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина.

«Я хочу привітати Вас із 25-ю річницею створення спілки! Минуло вже багато років, як війська, тоді ще радянської армії, буди виведені з території Афганістану. Та ця багаторічна війна залишила глибоку рану у серцях і душах багатьох українців – не повернулися додому сини, брати, наречені. Вже 25 років міська організація уособлює згуртованість у боротьбі за життєві принципи», – такими словами привітав ветеранів Віталій Михайлішин і побажав їм здоров\’я, незламності духу, натхнення, успіхів у роботі, сімейного щастя та благополуччя. Секретар міської ради вручив ветеранам грамоти та грошові винагороди, а маленькі учасники зустрічі отримали солодкі подарунки від Чернівецького міського благодійного фонду «Милосердя».
У Чернівцях зареєстровано 644 учасники війни в Афганістані. Щороку з фонду соціального економічного розвитку міста виділяються кошти на фінансову підтримку Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану. Зокрема, у 2011 році виділено 10 150 гривень. За рахунок міського бюджету у поточному році виплачувалися адресна матеріальна допомога в розмірі 350 гривень 11 сім\’ям воїнів, загиблих в Афганістані та учасникам бойових дій, а також інвалідові І групи Яшину М. М. Планується, що у 2012 році розмір допомоги буде збільшено до 500 гривень. На засіданні виконавчого комітету у січні наступного року буде вирішено питання про виділення квартири ветерану війни в Афганістані.

peredplata