Чернівецька область єдина в Україні, в якій немає перинатального центру

Чернівецька область єдина в Україні, в якій немає перинатального центруГолова обласної ради Іван Мунтян зустрівся із заступником міністра охорони здоров’я Романом Василишиним, який перебуває в області з робочим візитом. Про це інформує прес-служба обласної ради.

Заступник міністра привітав голову обласної ради із обранням на високу посаду та зауважив, що обрання головою в такий непростий час говорить про справжню довіру громадян, а також запевнив, що в його особі керівник обласної представницької влади може бачити помічника і друга.

Заступник міністра висловив конкретні пропозиції щодо покращення ситуації в галузі охорони здоров’я. Йдеться про створення лікарняної каси, до якої залучатимуть мешканців Буковини. Пропонується, щомісяця вносити певну суму грошей на рахунок каси, а у випадку хвороби людина матиме змогу отримати необхідне лікування у закладах охорони здоров’я області. Заступник міністра переконаний, що за умови якнайширшого залучення громадян до участі у цьому проекті можна значно покращити рівень медичного обслуговування населення та розширити можливості установ охорони здоров’я. Іван Мунтян висловив підтримку ініціативам Романа Васильчишина: «Вважайте, що мене ви вже загітували. Давайте почнемо працювати, будемо переконувати депутатський корпус, щоб вони попрацювали в округах, а також голів об’єднаних громад, для яких проблеми в галузі охорони здоров’я знаходяться на першому місці.»

Голова обласної ради також висловив заступнику Міністра стурбованість проблемою завершення будівництва перинатального центру в Чернівцях. «Прем’єр-міністр України з Чернівецької області і ми мали би можливість, пріоритет навіть більший отримати, ніж інші, щоб цей об’єкт був побудований ще в минулому році, – наголосив Іван Мунтян, – адже Чернівецька область єдина в Україні, в якій немає перинатального центру. І у нас на місцевому рівні є багато політичних нюансів, які потрібно також регулювати.» У цій ситуації заступник міністра запропонував віднайти можливість хоча б використовувати обладнання, яке планувалось розмістити у перинатальномі центрі і котре сьогодні знаходиться на складах.

Джерело:

peredplata