На Буковині податківці довели безпідставність податкових апеляцій на 203,9 млн. грн.

Як інформують у відділі адміністративного оскарження Головного управління ДФС у Чернівецькій області, упродовж січня-грудня минулого року за результатами розгляду скарг на 127 податкових повідомлень-рішень – 104 залишено без змін на загальну суму понад 203,9 млн. грн. Скасовано або частково скасовано 33 податкових повідомлень-рішень на 32,9 млн. грн.

Окрім того, у 3 випадках суму податків та штрафних санкцій збільшено майже на 10 тис. грн.

Теж у Головному управління ДФС Буковини звернули увагу платників податків, що з 12 січня 2016 року, набув чинності новий Порядок оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами. Цей Порядок затвердило Міністерство фінансів України наказом від 21 жовтня 2015 року № 916.

Порядком визначено процедуру оскарження платниками податків податкових повідомлень-рішень або інших рішень контролюючих органів під час адміністративного оскарження. Водночас, він не застосовується щодо оскарження рішень контролюючих органів, дій або бездіяльності їх посадових осіб та інших працівників, якщо спеціальним законом встановлено інший порядок оскарження таких рішень, дій або бездіяльності, а також при оскарженні постанов, прийнятих у справах про адміністративні правопорушення.

Також, Порядком визначено, що не підлягають адміністративному оскарженню: грошові зобов’язання, самостійно визначені платником податків; рішення контролюючих органів, які оскаржені платником податків у судовому порядку.

Крім того, визначено підвідомчість розгляду, cтроки подання, оформлення, порядок подання скарг тощо.

peredplata