Чернівчани вже задекларували більше 3-х млн. грн. доходу

З 1 січня 2016 року стартувала кампанія декларування доходів громадян. Станом на 20 січня вже 65 чернівчан задекларували свої доходи. Загальна сума задекларованих доходів складає 3018,31 тис. грн.

«Найбільша кількість декларантів – заявили про своє право на податкову знижку – 41 чернівчанин, які повернуть з бюджету 78,1 тис. грн. податку на доходи фізосіб. Найбільша сума податкової знижки 8,6 тис. грн. – це витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій.

У перші дні кампанії декларування доходів податкові зобов’язання вже задекларували 24 мешканці Чернівців Наразі найбільша сума задекларованого доходу – 723,9 тис. грн. – це доходи, отримані від продажу об’єктів рухомого майна»,- розповіла начальник відділу адміністрування доходів і зборів самозайнятих осіб ДПІ у м. Чернівцях Оксана Крамар.

Посадовець нагадала, що обов’язкове подання декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2015 році, передбачено для тих громадян, які отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, але від осіб, які не є податковими агентами, а саме:

– доходи від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;
– дохід від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);
– інвестиційний прибуток;
– вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна;
– іноземні доходи.

Також, обов’язкове подання декларації у разі отримання громадянином доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород від двох і більше податкових агентів.

Податкова декларація за 2015 рік подається до 1 травня 2016 року.

Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2015 року, податкову декларацію можуть подати упродовж усього 2016 року.

Нагадуємо, що для спрощення процедури подання декларації, в органах ДФС функціонує сервіс \”Декларування oн-лайн\”, який міститься на веб-порталі

peredplata