Близько десяти буковинців померло від пневмонії. А у п’яти – підтвердили каліфорнійський грип

Близько десяти буковинців померло від пневмонії. А у п’яти - підтвердили каліфорнійський грипРезонансною стала трагедія на Сокирянщині, де від пневмонії, спричиненої вірусом А(H1N1), померло подружжя. Сиротами залишились троє діток. Їх 5-річна донька в реанімації, лікарі кажуть, що загрози її життю немає… Про це пишуть fakty.cv.ua.

Як повідомляє tsn.ua, 45-річний чоловік та 38-річна жінка хворіли кілька днів, проте до лікарів не звертались. Госпіталізували їх у критичному стані, коли медики вже були безпорадні. У реанімації опинилася і їхня 5-річна донька. Двох старших дітей хвороба оминула, бо вони останнім часом жили у бабусі. Водночас в обласній дитячій лікарні вже немає вільних місць. Медикам доводиться відправляти назад тих хворих діток, чий стан це дозволяє. “Віділення наші переповнені інфекційні, три поверхи, три відділення. Поступає багато діточок. І ГРЗ, і пневмонія, і бронхіт”, – каже завідувач приймальним відділенням обласної дитячої лікарні Ольга Сингаївська. Із початку року до лікарень в області потрапило вже близько 15 тисяч буковинців. Переважна більшість – із застудою та грипом. Від пневмонії уже померло близько десяти людей.

За офіційними даними, жертвами в Україні після Нового року вже стали щонайменше 72 особи. Найбільша кількість летальних випадків спостерігається у Донецькій області. Так, у Краматорську 19 людей уже померли, ще понад 200 проходять лікування.

peredplata