Державне таксі возитиме по 6,5 грн за кілометр

З Борисполя до Києва таксисти возитимуть по 6,5 гривні за кілометр, заявив міністр інфраструктури Борис Колесніков, презентуючи проект \”Таксі нового покоління\”.

Наразі автопарк Sky Taxi налічує 100 автомобілів марки Hyundai Sonata, ще 100 автомобілів аеропорт отримає у наступному кварталі. Дана служба перевезень матиме також свої персональні паркомісця біля аеропорту. Рентабельність запланована на рівні 1,5%.

\”Базова ставка – це 6,5 гривень за кілометр з аеропорту до Києва, з центра міста до Борисполя – 3,5 гривень за кілометр, – сказав Борис Колесніков. Ставка водія складатиме 3,5 тисячі гривень. Додатково водії зможуть отримати ще до 2,5 тисяч за ефективний пробіг та якісне обслуговування\”, – розповів Колесніков.

При цьому віце-прем\’єр-міністр підкреслив, що держава не має намір витісняти з ринку таксі, що здатні забезпечувати високий рівень обслуговування.

\”Після проведення Євро-2012 найбільші оператори, які вже працюють в \”Борисполі\” матимуть змогу викупити ліцензію на здійснення цього виду перевезень разом з таксопарком. А головне – вже зараз підтягнути обслуговування до належного рівня та забезпечити належний прийом гостей чемпіонату\”, – сказав Колесніков.

peredplata