Епідемія триває. З початку року на Буковині від пневмоній померло 20 людей ВІДЕО

Епідемія триває. З початку року на Буковині від пневмоній померло 20 людей ВІДЕООбмежувальні заходи по ГРВІ та грипу введені вже в усіх районах області. Про це йшлося сьогодні на брифінгу директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Оксани Андрієць, заступника директора цього департаменту Марини Поліщук, Головного санітарного лікаря Буковини Наталії Гопко.

За їхніми словами, епідпоріг не перевищено наразі лише у Хотинському районі. У всіх інших районах за останній тиждень він перевищений більш ніж на 50%. У Чернівцях ця цифра складає 11, 5%. Впродовж останнього тижня в області за медичною допомогою звернулося 11 тисяч 92 людей (минулого тижня – 10 тисяч пацієнтів). А від початку епідемічного сезону на Буковині захворіло 65 тисяч осіб (в Україні – 3, 1 млн. осіб)
Як повідомила Наталія Гопко, зменшилася захворюваність серед дітей: з 11 тисяч 92 захворілих дітей 5 909 чоловік, з них 40% дошкільнят, 59% – школярів.

За результатами вірусологічних досліджень, надалі підтверджується циркуляція в області вірусу А(Н1N1), парагрипу, аденовірусу… У 9-ти померлих також підтверджено штам «Каліфорнії», ще у 4-х тривають дослідження.

За 28 січня до стаціонарів лікувально-профілактичних закладів було госпіталізовано 128 хворих з ГРВІ, пневмоніями, грипом..50 пацієнтів – з пневмоніями, з них 6 – діти. За останні дні збільшилася кількість госпіталізованих хворих у Вижницькій та Глибоцькій ЦРЛ.
За 28-ме січня бригади екстреної медичної допомоги здійснили 265 виїздів, з них 83 – до дітей.

Станом на сьогодні у реанімаційних відділеннях перебуває15 пацієнтів. 1 вагітна жінка перебуває у реанімації ОКЛ. На сьогодні всього госпіталізовано 26 вагітних, впродовж останньої доби поступило на лікування 4 вагітних.

У ЛПЗ області створено резерв ліжок. Наразі кількості наявного препарату для лікування ГРВІ вистачає, а зважаючи на інтенсивність використання (за останні 2 тижні використано 1 тисячу упаковок) керівництво від медицини замовило його додатково та скерувало звернення до МОЗУ з проханням перерозподілу «Таміфлю» з інших областей.

Наразі обмежувальні заходи ( карантин) запроваджені і на території районів, у яких епідпоріг не було досі перевищено – у Хотинському та Путильському районі.

peredplata