На Кіцманщині закликають підписати петицію про присвоєння Іванові Миколайчуку звання героя України

На Кіцманщині закликають підписати петицію про присвоєння Іванові Миколайчуку звання героя УкраїниДо закінчення збору підписів залишилося 23 дні

У тексті петиції йдеться про те, щоб посмертно присвоїти Миколайчуку Івану Васильовичу – українському талановитому кіноактору, сценаристу та режисеру – звання \”Герой України\”.

Звернення було розміщене на сайті ще 25 листопада минулого року – і відтоді набрало лише 66 підписів із 25 тисяч потрібних. Племінник нашого земляка та кіноактора Михайло Грицак розповідає, що про петицію дізнався випадково – йому розповіли про неї знайомі. Хто розмістив цю петицію, пан Михайло не знає, але жаліється, що то, мовляв, \”як на збитки\” – оскільки ця петиція не набула розголосу і тому є загроза не встигнути зібрати необхідну кількість підписів. А якщо вона не пройде, то повторно подавати звернення із таким самим змістом вже не вийде.

Саме тому громада Кіцманщини закликає всіх шанувальників українського кіно загалом і здобутку нашого славетного земляка зокрема, голосувати за присвоєння Миколайчукові звання \”Герой України\”. Для цього потрібно зайти за наступним посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/17847, авторизуватися на сайті електронних петицій та проголосувати.

peredplata