Код у Чернівецькій області живе і діє + ЗАЯВИ та ЗВЕРНЕННЯ ДО ПАПІЄВА

Код у Чернівецькій області живе і діє + ЗАЯВИ та ЗВЕРНЕННЯ ДО ПАПІЄВАКомітет опору диктатурі у Чернівецькій області виступив із заявою про необхідність об’єднання опозиції в умовах диктатури. КОД, до якого входять 12 партій і 2 громадські організації, рішуче заявляли про готовність до об’єднання та спільного координування під час парламентських виборів 2012 року.

На засіданні КОДу була дана справедлива оцінка теперішньої влади і її антиевропейській позиції.

«На Януковича персонально лежить відповідальність за зрив підписання Угоди про асоціацію з ЕС» – говориться у заяві КОДу з нього питання.

Опозиція звернулася до влади з вимогою виконати обіцянки, які та дала раніше. Зокрема, спорудження пам’ятника жертвам голодомору у Чернівцях та пам’ятних знаків у населених пунктах, які найбільше постраждали від голодомору на Буковині.

КОДівці засудили ганебну поведінку депутатів-регіоналів та їхніх прислужників у Чернівецькій обласній раді. КОД обурений нехтуванням законів керівництвом області. Опозиція вважає, що бюджет, прийнятий регіоналами не є законним. Тому звертається до депутатів районних та міських рад не піддаватися тиску влади і не приймати незаконні місцеві бюджети.

Заява
комітету опору диктатурі в Чернівецькій області
щодо ситуації в Чернівецькій обласній раді

24 грудня 2011 року нарешті відбулося чергове пленарне засідання сесії Чернівецької обласної ради. В черговий раз засідання вів заступник голови обласної ради, а не голова, знову сесія відбувалася із порушеннями чинного законодавства та діючого регламенту обласної ради.

Агресивна провладна більшість депутатів обласної ради, порушуючи Конституцію України та чинне законодавство, перешкоджала виступити на сесії народному депутату України Г. Москалю.

На знак протесту проти беззаконня, що мало місце у зв’язку із незаконним розглядом питання про прийняття недоопрацьованого обласного бюджету, депутати трьох опозиційних фракцій «Фронт змін», «Батьківщина» та «Свобода» покинули зал пленарних засідань обласної ради.

Станом на 24 грудня 2011 року закон про Державний бюджет на 2012 рік ще не був підписаний, Президентом, а отже і не ввійшов у силу. Тільки в п’ятницю, 23 грудня, депутатам роздали проект обласного бюджету для ознайомлення. 24 грудня бюджет був схвалений, але не прийнятий. Без будь-якого вивчення та обговорення, всупереч регламенту обласної ради.

Комітет опору диктатурі висловлює своє обурення таким ставленням до законності з боку керівництва облдержадміністрації та обласної ради.

Вимагаємо приведення у відповідність до чинного законодавства питання прийняття основного фінансового документу року – обласного бюджету.

Звертаємося до депутатів районних та міських рад не піддаватись тиску та провокації з боку виконавчої влади щодо приняття незаконого бюджету.

Заява
комітету опору диктатурі в Чернівецькій області
щодо не підписання Угоди про асоціацію

Саміт Україна-ЄС, що відбувся в Києві 19 грудня, завершився тим, що довгоочікувана Угода про асоціацію так і не підписана. Довгих 20 років Україна йшла до визнання Європою, але Янукович зробив все, аби цього не відбулося.

Нинішня українська влада на чолі із Януковичем отримали те, що і повинно було відбутися за такої внутрішньої та й зовнішньої політики. На превеликий жаль, ми все більше сповзаємо в бік феодалізму, хоча були вже поруч із європейською демократією.

Опозиційні сили стояли твердо на позиції об’єднання з Європою. Про це було проголошено чимало заяв і звернень. Не бралося до уваги навіть те, що влада розгорнула в країні небувалі за масштабом політичні репресії.

Саме це стало головною причиною того, що підписання Угоди про асоціацію таки не відбулося. Бо не може країна з проазійськими пережитками бути в європейському співтоваристві.

В оприлюдненій за підсумками саміту заяві мовиться, що перед Україною \”наразі відкритий шлях для технічної підготовки остаточної консолідованої версії Угоди, у тому числі в частині глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, з метою її якнайскорішого парафування\”.

Так, Європа на нас чекає. Але Янукович неспроможний забезпечити в країні демократичні цінності європейського рівня. Тому саме на Януковичу персонально лежить відповідальність зриву підписання Угоди про асоціацію.

Заява
Комітету опору диктатурі в Чернівецькій області
про необхідність об\’єднання опозиції
в умовах диктатури

За останні два роки Україна скотилася вниз по всіх показниках. Повний занепад економіки, згортання малого та середнього бізнесу, інфляція, подорожчання товарів народного споживання, нікчемна соціальна політика з боку Президента та уряду. А звідси зубожіння українців.

Той хаос в судовій системі, що має місце через політичні репресії, звів нанівець усе правосуддя в Україні.

Сьогодні ми знаходимося на порозі парламентських виборів в Україні. Прийнятий новий закон про вибори зобов’язує всі опозиційні сили об’єднатися перед обличчям одного ворога – олігархічно-кланової диктатури.

З цього приводу дуже влучно висловилась Юлія Володимирівна Тимошенко у своєму відкритому листі. Мова йде про те, що в опозиції є один шлях до перемоги в парламентських виборах – це об\’єднання. Тільки об\’єднання всіх політичних опозиційних сил зможе призвести до формування непровладної більшості в майбутньому парламенті, а пізніше і формування демократичного уряду. Іншого способу зупинити те беззаконня, що коїться сьогодні, немає.

У зв’язку з цим Комітет опору диктатурі в Чернівецькій області, до якого входять 12 політичних партій та 2 громадські організації, рішуче заявляє про готовність до об\’єднання та спільного координування дій під час парламентської виборчої кампанії 2012 року.

Ми впевнено заявляємо про те, що зробимо все для того, щоб зупинити злочинні дії влади і забезпечити на наступних парламентських виборах перемогу опозиційних сил.

Звернення
до Чернівецької обласної державної
адміністрації та міської ради м.Чернівці

Історичне пам\’яткознавство має велике значення у процесі відродження національної самосвідомості та історичної пам\’яті українського народу.

Оновлення суспільства неможливе без опори на духовну спадщину, яку являють собою історичні пам\’ятки – предмети матеріальної та духовної культури минулого.

Український народ за свою історію пережив багато трагічних сторінок, але найжахливішими з них були у 20-му столітті, коли йому довелося пережити за два з половиною десятиріччя три Голодомори, в період яких загинуло понад 10 млн. чоловік. Один з них – 1932-1933рр. – за масовістю жертв кваліфікується як геноцид українського народу.

Це відбулося в період і з вини сталінської терористичної диктатури, про що впродовж існування комуністичного тоталітарного режиму заборонялося повідомляти і вживати слово «голод».

В період останнього голодомору 1946-1947рр. внаслідок злочинного вилучення всіх їстивних продуктів великих втрат зазнала й Чернівецька область, особливо жителі Кельменецького, Сокирянського, Хотинського, Герцаївського й Новоселицького районів, де смертність від голоду становила від кількох десятків до понад 150 осіб в кожному населеному пункті В самих Чернівцях померло від голоду 4219 осіб.

Враховуючи вищезазначене, святий обов\’язок нині сущих вшанувати пам\’ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні та його наслідків, а також шануючи пам\’ять жертв голоду 1946-1947рр. Чернівецької області, усвідомлюючи моральний обов\’язок перед минулими та наступними поколіннями громадян України, визнаючи необхідність відновлення історичної пам\’яті, громадськість Чернівецької області звертається до обласної державної адміністрації та міської ради м.Чернівців виконати раніше дану обіцянку впродовж 2012р. спорудити у м.Чернівці пам\’ятник жертвам Голодоморів, а в найбільш постраждалих населених пунктах області – пам\’ятних знаків.

peredplata