Умови пільгових перевезень в Чернівцях не змінилися

Умови пільгових перевезень в Чернівцях не змінилисяА в разі відміни державної субвенції перехід на надання адресної допомоги обговорюватимуть всією громадою.

Пенсіонери, інваліди, чорнобильці, діти з багатодітних родин мають право на безкоштовний проїзд у Чернівцях на всіх тролейбусних маршрутах та тринадцяти соціальних автобусних маршрутах. Цей порядок діє без жодних змін. Такої домовленості досягнуто 9 лютого на зустрічі міського голови Олексія Каспрука з перевізниками.

Окрім того, відповідно до укладеного Меморандуму учасники бойових дій, інваліди війни, члени родин загиблих учасників АТО мають право на безкоштовний проїзд на всіх тролейбусних та автобусних маршрутах.

Перевізники надають послуги відповідно до умов укладених з ними договорів на право обслуговування міських автобусних маршрутів загального користування.

«Жодних змін у порядку надання пільгових перевезень в Чернівцях наразі немає. Асоціація міст України, міські голови міст України звернулися до народних депутатів з проханням терміново внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» і передбачити відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення права окремим категоріям громадян на пільговий проїзд. Переконаний, що народні депутати підтримають ці зміни і субвенція буде передбачена. В іншому випадку міста отримують дозвіл компенсувати витрати перевізникам на перевезення пільговиків з міського бюджету. У Чернівцях кошти на ці видатки зарезервовані. Тому у чернівчан, які мають пільги на проїзд, перевізників, які їх забезпечують, наразі немає підстав для хвилювання», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Перевізникам вказано на недопустимість порушення діючого порядку пільгових перевезень у Чернівцях та графіків руху пільгових автобусів. Перевізників, які порушуватимуть правила перевезення пільгових категорій громадян, не допускатимуть до участі у конкурсах на право працювати на міських маршрутах.

Одночасно готується до громадського обговорення порядок надання адресної допомоги на пільговий проїзд за рахунок міського бюджету, який буде впроваджено у Чернівцях у разі відміни державної субвенції на пільгові перевезення, повідомляють у прес-службі Чернівецької міської ради

Порядок забезпечення пільгового проїзду у громадському транспорті, формування тарифів на проїзд вирішено обговорити у Чернівцях на засіданні за участю міських голів, експертів, перевізників сусідніх областей з метою визначення спільного підходу муніципалітетів у сфері організації пасажирських перевезень.

Довідково. Пільговий проїзд на 13 соціальних автобусних маршрутах діє впродовж всього інтервалу руху транспорту. Автобуси, які здійснюють пільгові перевезення, мають позначення «ПІЛЬГОВИЙ». Вони працюють на маршрутах №1, 2, 3, 4, 6, 10А, 19, 21, 23, 26, 26А, 27 та 28.

Скарги на порушення перевізниками правил перевезення пільгових категорій населення приймаються за телефоном 55 14 04 або у вигляді електронних звернень на сайті міської ради.

peredplata