Уряд вирішив віддати Чернівецьку митницю іноземцям, які мають досвід боротьби з корупцією

Уряд вирішив віддати Чернівецьку митницю іноземцям, які мають досвід боротьби з корупцієюКабінет міністрів України має намір передати в управління спеціалізованим іноземним компаніям Волинську, Львівську, Чернівецьку та Закарпатську митниці.

Про це під час засідання уряду повідомив прем\’єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє Інтерфакс-Україна.

\”Ми хочемо залучити туди компанії, які мають досвід боротьби з корупцією на митниці, які здатні повністю поміняти систему обслуговування на митниці і принести туди нову систему управління, яка передбачає як спрощення отримання митних послуг, так і фактично поповнення доходів бюджету від митниці\”, – сказав він.

За словами міністра фінансів Наталії Яресько, всі ці проекти будуть фінансуватися з донорських коштів.

Крім того, вона зазначила, що перший тендер по одній з цих митниць може бути проведено протягом двох-трьох тижнів, оскільки один донор вже готовий його профінансувати.

\”Наше завдання – здійснення інституційних змін, які дозволять гармонізувати роботу митниці зі стандартами ЄС, ліквідувати можливість для суб\’єктивізму і корупції, підвищити якість митних послуг та удосконалити систему адміністрування митних платежів\”, – зазначила Яресько.

Нагадаємо, ще в липні 2015 року Яценюк повідомляв, що Кабінет міністрів проводить переговори про передачу в управління окремих українських митниць відомій британській компанії Crown Agents, що має подібний досвід у країнах ЄС та інших країнах.

ДОВІДКОВО:

Чернівецькою митницею ДФС у січні 2016 року фактично перераховано до Державного бюджету 113,2 млн. грн., що 134,4% виконання доведених індикативних показників. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зростання надходжень податків та зборів складає 78 відсотків або 49,6 млн. грн. (у січні 2015 року – 63,6 млн. грн.).

Про це повідомляє прес-служба митниці.

Структура надходжень митних платежів цього року наступна: мито – 13,5 млн. грн., ПДВ – 95,1 млн. грн., акциз – 3,2 млн. грн.
Також, у митному відомстві повідомляють, що за перший звітний місяць запроваджено 168 справ про порушення митних правил при переміщенні товарів вартістю понад 1,1 млн. грн. Це більше як торік на 40 справ за кількістю та на 0,9 млн. грн. за вартістю.

За кількістю випадків порушень митних правил лідирують тютюнові вироби – 63 справи.

Джерело: BukNews

peredplata