Бізнесменів Буковини за порушення податкового законодавства при застосуванні РРО оштрафовано на 235,4 тис.грн.

Впродовж січня 2016 року податковими органами Головного управління ДФС області проведено 21 фактичну перевірку. Під час проведення перевірок встановлені факти порушення бізнесменами касової дисципліни, проведення готівкових розрахунків без застосування РРО, невидача покупцям касових чеків, неповне і несвоєчасне оприбуткування готівки.

Відповідно, за результатами проведених перевірок до платників податків застосовано фінансові санкції на загальну суму 235,4 тис. грн. Із цієї суми в бюджет уже надійшло 211,4 тис. грн. (89,8 відсотка).

Всього у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області на початок лютого цього року зареєстровано 4083 реєстраторів розрахункових операцій та зафіксовано 5918 господарських одиниць, на яких здійснюються готівкові розрахунки, що належать 2988 суб’єкту господарювання, котрі працюють у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Фахівці відомства зазначають, що фактичні перевірки є засобом впливу на недобросовісних платників і більшість з них проводяться на підставі скарг та заяв громадян, які обов’язкові до розгляду відповідно до діючого законодавства, або за інформацією інших держорганів про наявність правопорушень на господарських об’єктах платників податків. І зазвичай такі перевірки є результативними.

peredplata