Податкову тематику освоювали майбутні медійники

В.о. начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос, нещодавно, провів прес-конференцію для майбутніх журналістів. На основі якої студенти мали написати матеріали в довільно обраному жанрі, передавши основний зміст та використавши максимальну кількість фактів із доповіді посадовця.

Учасники заходу продовж тижня опрацьовували інформацію, визначали жанр, писали матеріал та придумували цікаві заголовки.

Податківцям на розгляд представлено 20 цікавих і зовсім несхожих між собою повідомлень, де майбутні журналісти ділилися роздумами про важливість свідомого декларування доходів та сплати податків, а також особливостей реалізації права на податкову знижку.

Організатори під час перевірки оцінювали роботи студентів за такими критеріями: точність та повнота відтворення фактів, логічність та грамотність у викладенні тексту, заголовок, а також закликів щодо пропагування добровільної сплати податків.

За словами Івана Миколайовича, серйозна журналістика найближчим часом буде мати гідну конкуренцію. «Ці дівчата написали якісні роботи та виробили власний стиль, що є дуже важливим для журналіста. Але найважлише у них є нові ідеї та думки щодо організації процесу деклараційної кампанії. Іншими словами у жвавій дискусії під час прес – конфереції нам вдалося об’єднати всі зацікавлені сторони,як податківців так і майбутніх платників податків – наголосив Іван Матіос.

Також очільник зауважив, що всі роботи достойні. Але конкурс передбачає визначення найкращих і найближчим часом усі роботи буде оцінено.
Іван Миколайович побажав усім учасникам конкурсу натхнення та нових творчих досягнень! А ще, навчитися так писати, щоб заволодіти увагою кожного читача.

Відвідувачі сайту мають можливість ознайомитися із дописами майбутніх журналістів – студентів ІІІ курсу філологічного факультету (кафедра журналістики) Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Детальніше за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/237992.html.

peredplata