Оглядова вежа та центр робототехніки – сучасне майбутнє Чернівців

Оглядова вежа та центр робототехніки - сучасне майбутнє ЧернівцівМісцеві можновладці планують виділити частку міського бюджету на фінансування цікавих та креативних проектів

На наступній сесії Чернівецької міської ради, яка відбудеться у березні, основним питанням буде розподілення залишків міського бюджету. Його планують витратити на потреби соціально-незахищених верств населення, а невелику частину – близько 2 мільйонів – залишити на так званий \”бюджет участі\”. За словами міського голови, \”бюджет участі\” передбачає фінансування цікавих громадських ініціатив та проектів, запропонованих городянами на розгляд міської ради.

– Наразі працюємо над розробкою механізму конкурсного відбору проектів, – повідомив на черговому брифінгу міський голова, – Плануємо для початку виділити два мільйона і подивитися, як воно працюватиме, а з наступного року виділяти на \”бюджет участі\” близько 1% міського бюджету – це порядка 5 мільйонів гривень.

Зокрема, скоріш за все одним із таких проектів стане проект оглядової вежі, яким поділився міський голова на брифінгу з журналістами. За попереднім планом, вежа повинна піднімати чернівчан та гостей міста на 50 метрів – до скляної кабіни, з якої можна буде помилуватися краєвидом Чернівців. Подробиці поки що невідомі, місце, де вона буде встановлена – теж.

– Запропоновано три місця, де її встановити. Хочемо в районі Соборної площі, але поки що вирішуватимо, де краще, – сказам Каспрук. Також серед планів міського голови – створення в Чернівцях центру робототехніки.

peredplata