Чернівецькі податківці виявили акцизних порушень на 130 тис. грн.

Упродовж цього року чернівецькі податківці притягнули до відповідальності 39-х суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами. Загальна сума штрафних та фінансових санкцій до порушників склала 131,7 тис. грн.
«Цього року було виявлено двох продавців, які без ліцензії здійснювали торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. За підсумками перевірок їм доведеться сплатити 34 тис. грн. штрафних санкцій. Торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін обійдеться п’ятьом підприємцям у 35,0 тис. грн. штрафу. Двоє продавців тютюнових виробів сплатять 20,0 тис. грн. за торгівлю тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін. На жаль, було виявлено і реалізацію алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років. За таке порушення, крім втрати ліцензії, передбачено і фінансову санкцію у вигляді штрафу в розмірі 6,8 тис. грн., – розповіла начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Чернівецької ОДПІ Людмила Осадчук.
Нагадаємо, що з 1 березня 2016 року підвищено ставки акцизного податку на алкогольні напої, які маркуються акцизними марками, тобто міцністю вище 8,5%.
Зважаючи на це найдешевша пляшка горілки в роздрібному продажі буде коштуватиме не 55 грн, а вже 70-75 грн. Мінімальна ціна на коньяк зросте із 85 до 125 грн. Вино додасть у ціні близько 8-10 грн. Подорожчання не торкнеться лише натурального сухого червоного вина.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata