Повноваження державних реєстраторів передаються органам місцевого самоврядування

Про це сьогодні повідомив начальник управління Державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Чернівецькій області Олександр Дмитрович Босий.
За його словами, питаннями держреєстрації відтепер матимуть право займатися районні адміністрації, селищні, сільські ради, нотаріуси та акредитовані суб’єкти. Станом на 3 березня 11 РДА області вже створили відповідні структурні підрозділи. Наразі створюється такий підрозділ у Новоселиці та заплановано створити у Чернівецькій міській раді (сесія відбудеться 31 березня 2016 року)
6 райдержадміністрацій вже можуть приймати громадян та надавати їм послуги, оскільки у новостворених відділах державної реєстрації призначено штатних працівників. Це – Сторожинецький, Хотинський, Вижницький, Глибоцький, Новоселицький, Кельменецький та Сокирянський райони. Також громадяни – як фізичні, так і юридичні особи можуть звертатися за послугами з питань державної реєстрації до нотаріусів та акредитованих суб’єктів, які мають право їх надавати.
Якщо ж громадянин бажає оскаржити рішення будь-якого державного реєстратора, в територіальному управлінні юстиції створено (та затверджено Положення) комісію з розгляду скарг суб’єктів звернень.

peredplata