Шкільні бібліотеки Буковини отримали в подарунок історичний календар-альманах

https://pbs.twimg.com/media/CDzCsuyUEAAPcHz.jpg
\”Соборна пам\’ять України\” – це щорічний календар-альманах відомого українського історика, професора КНУ, академіка АН ВШ України Володимира Сергійчука.

Вже десять років поспіль проф. Сергійчук збирає під однією обкладинкою всі знаменні дати в історії України та найвизначніші постаті нашої держави – для того, щоб українці пам\’ятали та шанували славетні події нашої минулого.

Окремий тираж – по примірнику для кожної шкільної бібліотеки Чернівецької області – вирішив придбати в подарунок наш земляк Осип Берецький, інженер та патріот України, який зараз наразі мешкає за кордоном.

Поспілкуватися з автором мали змогу всі буковинські освітяни на презентації, яка відбулася сьогодні в центрі естетичного виховання \”Юність Буковини\”. Презентацію організував Інститут післядипломної освіти, працівники якого зв\’язувалися безпосередньо з академіком і просили його приїхати.

На презентації Володимир Сергійчук наголосив на важливості пам\’ятати уроки історії:

– В історії нашої держави було чимало трагічних сторінок. Проте, як бачимо, їх причиною було те, що в українців не було єдності. Тому будемо єдиними – і так здобудемо нашу державу.

Шкільні бібліотеки Буковини отримали в подарунок історичний календар-альманахШкільні бібліотеки Буковини отримали в подарунок історичний календар-альманах

peredplata