Біля кордону з Румунією затримали 3 осіб та виявили незаконні цигарки

Вчора увечері на ділянці відділу «Порубне» прикордонний наряд затримав трьох невідомих осіб, ймовірно причетних до контрабандної діяльності та легковий автомобіль марки «Фольксваген-Вента». Чоловіки з допомогою бінокля вели спостереження за ділянкою кордону, перебуваючи на відстані 300 метрів від державної межі. Реакція прикордонників була миттєвою – автомобіль разом із водієм та пасажирами одразу ж зупинили. За кермом автівки був 40-річний мешканець Глибоччини, а його супутниками виявились двоє громадян Румунії – 21- та 23-річний. В салоні було виявлено 150 пачок сигарет.
В ході проведення фільтраційних заходів було встановлено, що затримані громадяни знаходилися на даній ділянці кордону з метою організації та здійснення контрабандної діяльності тютюнових виробів. Усі троє осіб були доставлені у відділ прикордонної служби «Порубне» для складання адміністративно-процесуальних документів, а виявлені тютюнові вироби та автотранспорт вилучено. Нараз усі вони чекають рішення українського суду.
Того ж дня на ділянці іншого відділу прикордонної служби «Селятин» охоронці кордону запобігли черговій незаконній переправі тютюнових виробів до Румунії. Прикордонники виявили схованку із трьома ящиками сигарет марки «Ротманс», які знаходились в лісистій місцевості та були приготовлені до переправи через державний кордон. Після проведених заходів тютюнові вироби будуть передані представникам ДФС у Чернівецькій області.

Прес-служба Чернівецького
прикордонного загону

peredplata