Чернівецькі податківці вже перевірили доходи півтисячі держслужбовців

«Упродовж двох місяців цього року на виконання Закону України \”Про очищення влади» фахівцями Чернівецької ОДПІ було підготовлено 538 висновків про результати спеціальних перевірок», – розповіла завідувач сектору організації та проведення перевірок суб’єктів декларування в деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру Чернівецької ОДПІ Оксана Конопницька.
Спеціальний алгоритм дозволяє виявляти недостовірність вказаних у декларації відомостей про наявність у суб’єктів декларування майна (майнових прав), а також невідповідність вартості майна (майнових прав), набутого за час перебування на відповідних посадах, доходам, отриманим із законних джерел.
Для з’ясування джерел походження даного майна (майнових прав) фахівцями підрозділу було розглянуто 336 пояснень осіб щодо яких проводилась перевірка»,- повідомила посадовець.
Крім, так званих «люстраційних» перевірок, податківці проводять перевірки й щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування згідно Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Цьогоріч таку перевірку пройшли 8 бажаючих виконувати функції держави.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata