Баталії довкола танка Нікітіна тривають

Баталії довкола танка Нікітіна триваютьТанку присвячено цілих три петиції на сайті Чернівецької міської ради

Першою увагу до танка привернула петиція, автор якої вимагає демонтувати танк \”як символ радянської тоталітарної системи\”. Вона заледве набрала кілька десятків голосів, проте одразу привернула увагу чернівчан – її активно обговорювали в соц.мережах, висловлюючи різні версії щодо того, що зробити з танком: його пропонували як демонтувати, так і залишити, і навіть перефарбувати в рожевий колір. Як наслідок, чернівецький художник Тарас Полатайко опублікував петицію з пропозицією \”перетворити танк на вулиці Гагаріна на об\’єкт для художніх конкурсів. Таким чином митець пропонує оживити похмурий пам\’ятник і водночас створити нову вітальну родзинку міста – адже танк знаходиться безпосередньо біля залізничного вокзалу, одже це, по суті, друга після вокзалу атракція, яка накладає відбиток на сприйняття нашого міста туристами. Пропозиція художника Полатайка викликала схвалення серед чернівчан – і наразі вона вже набрала близько двох сотень голосів.

Проте найбільша кількість мешканців міста все ж консервативна, і хоче залишити все як є. У третій петиції, присвяченій танку, йдеться про те, щоб захистити його від актів вандалізму та демонтажу. Вона вже набрала необхідні 250 голосів і тепер знаходиться на розгляді.

Зрозуміло, що однозначно віднести танк Нікітіна до символів тоталітаризму не можна. Проте кожен погодиться з тим, що виставляти зброю дулом до всіх тих, хто в\’їжджає у Чернівці у нас, в місті, яке позиціонує себе як гостинне та толерантне і прагне розвивати туризм – це щонайменше нелогічно.
Надія Руснак

peredplata