Чернівецька область не виконує план по набору військових на контракт

Чернівецька область не виконує план по набору військових на контракт\”До кінця кварталу хочемо вийти на 60-65%\”, – заявляє головний військовий комісар області Віталій Чурай.

Як відомо, перед Чернівецьким обласним військовим комісаріатом стояло завдання залучити до служби за контрактом 410 осіб до кінця березня. Проте перший квартал вже добігає кінця, і наразі до навчальних центрів з Чернівецької області відправили лише 179 чоловік.

– До кінця березня ми плануємо відправити ще не менше 30 чоловік і таким чином вийти на показник 60-65%, – заявив на прес-конференції полковник Віталій Чурай. За його словами, схожа ситуація з виконанням плану по підготовці контрактників і у сусідніх західних областях. Але по всій Україні ситуація різна. Зокрема, у Хмельницькій області справилися з виконанням плану в повному обсязі, там вже його виконали на 100% і продовжують залучати до контрактної служби людей.

Щодо Указу про мобілізацію/демобілізацію, то його ще немає.

– Є інформація, що Указ про демобілізацію вже підготували і він з дня на день буде підписаний, – повідомляє Віталій Чурай, – Орієнтовно демобілізація відбудеться до кінця квітня.

Обсяги майбутньої мобілізації теж поки що невідомі.
– Зараз проводиться моніторинг щодо укомплектованості військових частин. І від виявленої під час моніторингу потреби і залежатимуть обсяги мобілізації у 2016 році,- додає головний комісар.

peredplata