\”Ініціаторами конфлікту у Красноїльську виступили колишні прикордонники\”- ДПСУ (ВІДЕО)

"Ініціаторами конфлікту у Красноїльську виступили колишні прикордонники"- ДПСУ (ВІДЕО)Перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк переконаний, що ситуація навколо Красноїльська надумала. \”Ми проводимо оперативно-планову операцію по всій території кордону\”, – каже він.

Сьогодні до Чернівців завітав перший заступник голови Держприкордонної служби України Василь Серватюк. Свій візит він із ситуацією у Красноїльську напряму не пов\’язує.

– Чернівецька область не являється лідером із протиправної діяльності в нашій державі і порушень на кордоні тут стільки ж, скільки і в решті прикордонних областей, – заявляє пан Серватюк. За його словами, наразі Держприкордонна служба проводить оперативно-профільну операцію щодо протидії різного виду проявів порушень на україно-румунській ділянці кордону. З цим і пов\’язана така, начебто підвищена, увага до Чернівецької області. Василь Серватюк каже, що до проведення заходів долучатимуть спецтехніку, а також авіацію – для повітряного патрулювання прикордонних територій. Також долучатимуть румунських колег.

– Операція триватиме доти, доки не стабілізується ситуація на зеленому кордоні, точніше сказати не готовий – може кілька днів, може довше.

Щодо конфлікту в Красноїльську, то тут Василь Серватюк переконаний, що ситуація надумана і накручена. За його словами, ініціаторами конфлікту виступили окремі тамтешні мешканці, які є контрабандистами, і – не виключено, – колишніми працівниками прикордонної служби:


Щодо контрольно-пропускного пункту, то наразі він залишився там же, де і був, лише звідти прибрали, за словами Серватюка, вогнепальну зброю. Також Василь Серватюк не бачить потреби в тому, щоб на вимогу громади перемістити пункт за межі Красноїльська – звісно, якщо це не заважатиме роботі прикордонників:

peredplata