Управління СБУ в Чернівецькій області викрило кілька десятків хабарників – чиновників, правоохоронців, співробітників військкоматів

Співробітники Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області виконують завдання із захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності України, попередження тероризму, викорінення такого ганебного явища як корупція і хабарництво, припинення організованої злочинної діяльності у сфері управління й економіки тощо.
Протягом минулого року співробітники Управління провели п’ятнадцять спецоперацій по припиненню корупційних діянь. Зокрема, затримали на хабарі командира Чернівецького прикордонного загону та його заступника, які вимагали від чотирьох підлеглих 25 тисяч євро хабара за непритягнення їх до відповідальності за порушення правил несення прикордонної служби. Спіймали «на гарячому» і інспектора цього ж прикордонного загону, а також провідного спеціаліста об’єднаного військового районного комісаріату та начальника сектору райвідділу міліції, командира роти військової частини Національної гвардії, виконуючого обов’язки начальника райвідділу міліції, двох посадовців Державної податкової інспекції у Чернівцях, сільського головуі начальника відділу земельних ресурсів однієї з районних рад області.А вже у 2016 році Служба безпеки України викрила на хабарі голову лікарсько-консультативної комісії одного з медичних закладів Чернівецької області та начальника відділу одного з вищих навчальних закладів.
За матеріалами Управлінняв минулому році засуджено заступника голови і начальника відділу з благоустрою, санітарії та екології Першотравневої районної ради м.Чернівці – до позбавлення волі строком на п’ять з половиною та чотири роки відповідно. Ці чиновники у 2013 році отримали 810 тисяч гривень хабара від директора одного з місцевих ринків.Вироки винесені судом у минулому році і першому заступнику начальника Новоселицькогорайвідділу міліції таодному з керівників державного підприємства «Чернівецьке лісове господарство».І вже у першому кварталі 2016 року засуджено посадовця сільської ради та начальника відділу вищого навчального закладу.
За матеріалами Управління до державного бюджету повернуто понад п’ятнадцять мільйонів гривень та упереджено нанесення збитків економічним інтересам держави на загальну суму майже 39 мільйонів. У ході захисту економічних інтересів держави співробітники УСБУ викрили механізм розкрадання нафти у Чернівецькій області та припинили функціонування підпільного цеху з обробки бурштину.
У 2016 році співробітники Управління спільно з львівськими колегами попередили контрабанду наркотичних засобів з Євросоюзу. Окрім того, спільно з ГУ Національної поліції викрили канал незаконного переправлення іноземців з території України до Румунії поза межами пропуску.
СБУ вживає рішучих заходів з припинення незаконного обігу вогнепальної зброї. Співробітники Управління знешкодили організовану злочинну групу торгівців зброєю, до складу якої входило п’ятеро буковинців, котрі скуповували засоби ураження із району проведення антитерористичної операції з подальшою реалізацією їх криміналітету.
За антиукраїнськудіяльність та посягання на національнубезпекупримусововидворено з України27 іноземців і 15 заборонено в’їзду нашу державу. Припиненодіяльність мережевої спільноти, якарозповсюджувала через мережу Інтернетматеріалисепаратистського характеру.
Група співробітників Управління виконує спеціальні завдання в районі проведення АТО. Протягом чотирьох місяців у результаті оперативно-пошукових заходів нею виявлено шість диверсійно–розвідувальних груп, викрито і затримано розвідників та інформаторів терористів, знешкоджено схронизі зброєю та боєприпасами, а також іншими засобами для проведення терористично-диверсійних акцій.За матеріалами, здобутими оперативною групою співробітників Управління, було відкрито майже чотири десятки кримінальних проваджень за ознаками злочинів проти держави.
Наразі співробітники Управління продовжують виконувати важливі завдання із захисту безпеки на Буковині, пріоритетними з яких є протидія терористичним загрозам, боротьба з корупцією, захист інтересів держави у сфері економіки тощо.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata