В буковинки через контрабанду цигарок вилучили БМВ

Посилення заходів з протидії контрабандній діяльності та іншим порушенням на українсько-румунській та українсько-молдовській ділянці державного кордону продовжують приносити позитивні результати.

Як повідомляють прикордонники, учора близько обіду, прикордонникам відділу «Кельменці» від члена громадського формування «Росошани» надійшла інформація про спостереження руху невідомої особи на відстані 800 м від лінії державного кордону. Під час перевірки даної інформації прикордонний наряд затримав чоловіка без документів, який знаходився вже за кілька метрів від державного кордону з Молдовою і намагався його незаконно перетнути.
Пізніше вияснилось, що у такий спосіб 44-річний молдованин намагався повернутися у свою країну, оминувши пункт пропуску, адже мав проблеми із документами. Наразі чоловіка очікує покарання за незаконну спробу порушення державного кордону та порушення прикордонного режиму.
В іншому випадку порушення з прикордонних питань сталося в пункті пропуску «Порубне». 27-річна чернівчанка намагалася незаконно перевезти до Румунії майже 100 пачок сигарет марки «ROTHMANS», заховавши їх у порожнину передньої панелі свого «БМВ». Під час поглибленого огляду автомобіля, прикордонниками спільно із представниками митниці було виявлено схованку. Разом із сигаретами у жінки вилучили і її легковий автомобіль, який було оцінено у 50 тисяч гривень.

Державна прикордонна служба України нагадує про обмеження, які діють на території прикордонних районів області. Згідно чинного законодавства у прикордонній смузі діє особлива система режимних заходів, які стосуються правил в’їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, провадження робіт, обліку та тримання на пристанях, причалах та ін.. Це, власне, і є прикордонний режим.

Зокрема, будь-яке будівництво, вирубка лісу, водокористування, геологічні, дорожні та інші дослідження в межах прикордонної смуги, а також гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, відео-, кіно- та фотознімання місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів проводяться тільки після інформування органу охорони державного кордону Держприкордонслужби, тобто Чернівецького прикордонного загону.

peredplata