Громадянин Румунії приховав цигарки від митного контролю всередині паливного бака

Тютюнові ділки й надалі продовжують здійснювати спроби незаконного переміщення тютюнових виробів через кордон України.
Цього разу 22-річний громадянин Румунії намагався приховати від митного контролю сигарети всередині паливного бака транспортного засобу марки “Volkswagen Golf”. Та його незаконні задуми було розкрито сьогодні опівночі співробітниками Чернівецької митниці ДФС при проведенні спільно з прикордонниками в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” поглибленого огляду автомобіля, яким керував порушник митних правил.
Доступ до тютюнових виробів став можливим після проведення деяких маніпуляцій з автівкою: підняття сидіння, покриття підлоги салону, відкручування кришки днища автівки, від’єднання паливних шлангів, демонтажу кришки з паливним насосом та відкачуваня пального з бака.
Під час митного контролю водій зазначеного транспортного засобу, який прямував до Румунії в приватних справах, заповнив митну декларацію, заявивши про відсутність у нього будь-яких товарів, окрім 3 мішків висівок, 30 пачок сигарет, кількох упаковок печива та соняшникового насіння, але вже після розкриття оборудки виявлені сигарети визнав своєю власністю.
Зазначені дії громадянина мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст.471 та ч.1 ст.483 Митного кодексу України. За складеним співробітниками митниці протоколом тютюнові вироби вітчизняного виробництва марки “L&M” та “Winston” у кількості 100 пачок вартістю 1440 гривень та транспортний засіб іноземного виробництва 2000 р.в., оцінений у 50 тис.грн., вилучено.

Чернівецька митниця

peredplata