Молодь Буковини обирає легальну зарплату

Саме так можна стверджувати зважаючи на всі основні меседжі молодіжної конференції, яка відбулась напередодні у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Участь в даному заході взяли 20 майбутніх фінансистів, котрі навчаються на 4 курсі фінансово – кредитного факультету БДФЕУ їх викладачі та фахівці фіскальної служби регіону.

В.о. начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос розповів про основні методи боротьби з «сірою» зарплатою і їх результати та запропонував усім провести захід не формальний, а активно дискутувати щодо запропонованої теми.

Також, очільник фіскального відомства регіону звернув увагу присутніх, що змусити роботодавців чесно виплачувати зароблені гривні зможуть лише самі буковинці. Цей метод на сьогодні є найдієвішим у боротьбі із зарплатами в «конвертах». Перш за все самі громадяни повинні бути зацікавлені в тому, щоб працювати офіційно.
Державою виконана основна вимога щодо зниження податкового навантаження на фонд оплати праці. І тепер черга роботодавців бути не байдужими до майбутнього країни, а легалізувати заробітну плату – підсумував Іван Матіос.

Роботодавцям слід пам’ятати, що легалізація заробітної плати – це надійний засіб залучення висококваліфікованих, порядних, не байдужих до майбутнього країни людей та ефективний спосіб боротьби із конкуренцією на ринку праці.

Учасники зібрання обговорили норми Податкового кодексу України, зокрема щодо нарахувань та утримань із доходів, а теж переваги та недоліки офіційної виплати заробітної плати. Але усі були одностайні в тому, що ставлення до сплати податків бувають неоднаковими і рівень статків у цьому випадку не має суттєвого значення, а все залежить від свідомості та сумлінності кожного платника. У всьому світі є такі з них, котрі прагнуть ухилитися від сплати належного державі та суспільству.

Також, молоді фінансисти підтримали точку зору, що заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» – це тимчасове благо. І про те, що буде в майбутньому більшість людей не думають, а працедавцю це вигідно.

Ми обираємо легальну зарплату і будемо всіх інформувати, що працедавець, який виплачує заробітну плату «в конверті», безсоромно обкрадає бюджет територіальних громад, позбавляючи людей похилого віку пенсій, хворих – лікарняних, а безробітних – грошової допомоги – підсумували учасники молодіжної конференції

peredplata