Роздрібний акциз додав до бюджету Чернівців 30,0 млн. грн.

Як розповіла начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Чернівецької ОДПІ Людмила Осадчук, упродовж першого кварталу 2016-го року бюджет Чернівців отримав 29,9 млн. грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що удвічі перевищує минулорічні показники. Найбільше податку отримала місцева казна від реалізації нафтопродуктів – 11,3 млн. грн., або понад 37 відсотків у структурі надходжень з роздрібного акцизу. Надходження від продажу алкогольних напоїв склали 9,6 млн. грн., а від реалізації тютюнових виробів – близько 9,0 млн. грн.».
На обліку в Чернівецькій ОДПІ перебувають 587 платників акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами ( у т.ч 136 юридичних та 451 фізична особа).
Звертаємо увагу платників, що Мінфін України затвердив новий пакет звітності щодо виробництва й обігу спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів і порядки їх заповнення. У ньому передбачено окремі звіти про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій та в роздрібній мережах.
У нових звітах ф. № 1-ОА, ф. № 1-РА, ф. № 1-ОТ, ф. № 2-РТ виробники та/або продавці алкоголю та/або тютюну, вказуватимуть обсяги придбання та реалізації підакцизних товарів в розрізі контрагентів із зазначенням детальної інформації про них в окремих розділах (таблицях). У них вказуватимуть дату придбання, код області, ЄДРПОУ (реєстраційний номер облікової картки платника податків – для фізосіб-підприємців) найменування (ПІП – якщо йдеться про підприємця) контрагента, його місцезнаходження чи проживання, код продукції згідно з додатком до наказу та обсяги придбання (реалізації) алкоголю чи тютюну.
За словами фахівця, продавці алкоголю і тютюну подаватимуть ці форми щомісячно до 10 числа наступного за звітним місяця до органу ДФС.
Наказ Мінфіну України «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» від 11.02.2016 р. № 49 набирає чинності через 30 днів із дня офіційного опублікування. Опубліковано в Офіційному віснику України від 22.03.2016 №21.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata