Плата за використання земельних ресурсів Чернівеччини збагатила казну на 52,5 млн. грн.

Саме такий обсяг плати за землю у січні – березні 2016 року надійшов від буковинських платників і став одним з головних джерел дохідної частини бюджету територіальної громади.

Фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області стверджують, плата за землю, яка надходить до місцевої казни, відіграє важливу роль у фінансуванні бюджетної сфери, соціальних програм територіальної громади краю тощо.

Загалом, податківці краю за три місяці цього року забезпечили збільшення надходжень плати за землю на 14,7 млн. грн. ніж у минулому році за цей же період. Цьогоріч, майже 40,3 млн. грн. земельного податку сплатили юридичні особи. Решта –12,2 млн. грн. плати за землю надійшло від фізичних осіб.

У фіскальній службі наголошують, відповідно до Податкового кодексу, фізичні особи, які мають на території України у власності або користуванні земельні ділянки, частки – є платниками земельного податку.

Щороку, до 1 липня територіальні органи ДФС направляють громадянам – платникам земельного податку та орендної плати за землю, податкові повідомлення – рішення для сплати земельного податку та орендної плати за користування землею. Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

peredplata