У рамках Всеукраїнського туру у Чернівецькому національному університеті відбудеться виступ гурту “Очеретяний кіт”

Легендарний український гурт «Очеретяний кіт» за підтримки Чернівецької міської ради представить сьогодні, 13 квітня, у Мармуровій залі ЧНУ ім. Ю. Федьковича музичну платівку-книжку, до якої увійшли пісні подільських авторів та есе-нариси про історію створення цих пісень.

Концерт-зустріч із студентами відбудеться в атмосфері кухонної розмови з елементами блюзу, хіп-хопу та української етніки.
«Ми поїхали в мандрівку студентським середовищем 20-ти міст України. Не сподіваємося на миттєвий ефект культурної взаємодії. Утім, вважаємо, що ця спроба необхідна. В оточенні жорсткої культурної та політичної експансії Росії, підсилення української культури є моральним обов’язком всіх, від кого це може залежати», – каже фронтмен гурту Роман Кріль.
Офіційна презентація альбому-книжки відбулась 23 березня у Києві. Пісні записані у стилі «подільський лаундж-рок», чи як його жартома музиканти називають «маза-хата- рок», (від словосполучення «хата-мазанка»). Запис відбувся на київський студії «Cristal Sound». Звукорежисер Сергій Тягнирядно. У оформлені диску взяли участь фотомитці та художники України, з якими музиканти товаришують. Адже останніми роками «Очеретяний Кіт» був невід’ємною музичною складовою різноманітних художніх та фотопленерів.
За змістом «Коти» порадують студентів та гостей концерту нетривіальним поглядом на українську буденність в особах та «котячими» медитаціями.
Перші міста Всеукраїнського туру – Кам’янець-Подільський, Чернівці, Івано-Франківськ, Львів, Харків, Одеса, Луцьк, Дніпропетровськ, Полтава, Чернігів.

Довідково:
Гурт був заснований у 1995 році. Стилістично набув цілісності на чолі з Романом Крілем десь у 1998 році, коли вийшов касетний магнітоальбом «Бурса». Попередній матеріал зберігається в невідомих архівах і є вельми цікавим. Далі були альбоми: електронний «Манія», фольк-панк «Коломийки», російськомовний «Фаза покоя», найуспішніший «Мандрівка в Косаківку», та «Демидівський альбом», записаний в хаті-мазанці на «Очеретяній базі» в селі Демидівка Жмеринського району.

Гурт ставав кілька разів переможцем фестивалю «Червона рута» у номінації «Акустична музика». Брав участь у фестивалях: «Шешори», «Мазепа-фест», «Країна мрій», «Арт-поле», “ДрайвомірЪ” і багатьох інших.

peredplata