На Буковині до відповідальності за корупцію притягнуто 17 осіб

Органами прокуратури Чернівецької області впродовж 1 кварталу 2016 року направлено до суду 18 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
Судами розглянуто 17 протоколів зазначеної категорії та у всіх випадках до осіб накладено адміністративне стягнення у виді штрафу на загальну суму понад 40 тис. грн. Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Із 17 осіб, притягнутих до адміністративної відповідальності, 6 – депутати місцевих рад, 3 – посадові особи органів місцевого самоврядування, 3 – посадові особи державної лісової охорони, 1- посадова особа державної кримінально-виконавчої служби, 1 – посадова особа дозвільної системи УМВС, 2 – посадові особи системи освіти тощо.

Найбільшу кількість осіб визнано винними за неповідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій або прийняття рішень в його умовах (11).
На усунення причин та умов, що сприяли корупційним проявам, внесено 6 подань, за наслідками розгляду яких трьох посадових осіб притягнуто до відповідальності.

Одночасно інформуємо, що органи прокуратури згідно із Законом України «Про прокуратуру» позбавлені повноважень прокурорського нагляду за додержанням законів у діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування (за винятком, нагляду за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність, досудове слідство та при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян).

У зв’язку з цим, реагування прокурорів на випадки корупційних і пов’язаних з корупцією правопорушень здійснюється переважно за матеріалами та повідомленнями з різних інформаційних джерел, у тому числі в порядку ст. 53 Закону України «Про запобігання корупції».

peredplata