Фольклорно-етнографічне свято «Христос воскрес! Воскресне Україна!» під відкритим небом у Чернівцях (програма)

3 травня 2016 року о 13.00 у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту відбудеться фольклорно-етнографічне свято «Христос воскрес! Воскресне Україна!»

Фольклорно-етнографічне свято «Христос воскрес!  Воскресне Україна!» під відкритим небом у Чернівцях (програма)

Організатори свята: управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації, учбово-методичний центр культури Буковини, Чернівецький обласний музей народної архітектури та побуту.

Захід проводиться з метою збереження багатовікових традицій великодньої обрядовості буковинського краю, джерел автентичного фольклору (гаївок, веснянок, великодніх ігор, забав, танців), народних ремесел.

Свято сприятиме збереженню, розвитку та відродженню традицій, обрядової культури, діяльності фольклорно-етнографічних колективів краю з вивчення автентичних матеріалів, збагаченню їх репертуару, відродженню яскравих великодніх обрядових дійств. Передбачається, що свято приверне увагу буковинської громади та гостей краю, особливо молоді.

У програмі:

13.00 – 15.00 Пролог свята. Хореографічна композиція «Великдень на Буковині» та вокально-хореографічна композиція «Допоки ми є – Україна не буде одна».
15.00 – 17.00 Соціально-культурна акція «Село на нашій Україні – неначе писанка, село..» (фестивальне поле).
15.00 – 17.00 «Великдень усіх нас на гостини просить». Виступи аматорських колективів біля музейних садиб.
17.00 – 19.00 Відпочинок та розваги.

Протягом дня працюватиме ярмарок виробів народних майстрів, заклади громадського харчування пропонуватимуть відвідувачам музею та гостям свята смачні буковинські страви і напої. Для дітей діятиме ігровий майданчик з гірками, гойдалками та іншими розвагами.

У цей день до музею народної архітектури та побуту (вул. Московської Олімпіади, 38б) з 12 години додатково курсуватимуть тролейбуси маршруту №4.

Вхід до музею – платний: для дорослих – 25 грн, для дітей, студентів, пенсіонерів –10 грн.

peredplata